Back in Use lanceert Fairphone: een nieuwe stap richting duurzaamheid

Back in Use vergroot haar aanbod met de telefoons en audioapparaten van Fairphone. Met deze uitbreiding zet Back in Use een belangrijke stap naar een duurzamere technologiesector. Hoewel Fairphone-toestellen niet refurbished maar nieuw zijn, sluiten ze perfect aan bij onze missie om e-waste te verminderen en de levensduur van technologie te verlengen.

Duurzaamheid als sleutel tot succes

Het Nederlandse technologiebedrijf Fairphone staat bekend om zijn inzet voor milieuvriendelijke en ethische productiemethoden. In 2023 wist het bedrijf 944 ton CO² en 28,7 ton e-waste te vermijden. In 2024 werd deze inzet bekroond met de prestigieuze Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap en de award voor Best Mobile Innovation for Climate Action bij de Global Mobile Awards.

De smartphones, oortjes en koptelefoons van Fairphone zijn gebouwd met gerecyclede en eerlijk gedolven materialen en hebben een modulair ontwerp. Dit betekent dat gebruikers onderdelen zoals het scherm, de batterij of de camera eenvoudig zelf kunnen vervangen. Fairphone helpt gebruikers de levensduur van hun apparaat aanzienlijk te verlengen en zo bij te dragen aan de vermindering van e-waste.

Een logische volgende stap

Back in Use deelt deze toewijding aan duurzaamheid. In het eerste jaar van zijn bestaan heeft de online winkel al 452 ton CO² weten te vermijden. Door Fairphone-producten aan hun aanbod toe te voegen, biedt de webshop klanten in de Benelux en omringende landen nu nog meer mogelijkheden om bewuste keuzes te maken bij de aanschaf van technologie. Beide bedrijven geloven dat technologie een positieve impact op de wereld kan hebben, mits het op een verantwoorde manier wordt geproduceerd en gebruikt.

Jerry Ickmans, Sales Director bij Back in Use: “Het toevoegen van Fairphone aan ons productaanbod is een logische stap in onze missie om technologie duurzamer te maken. Fairphone ademt milieuvriendelijkheid en recycling, en we zijn trots dat we onze klanten nu de mogelijkheid kunnen bieden om te kiezen voor een nieuwe, maar toch verantwoorde smartphone.”

 

Rutger Sneep, Chief Commercial Officer bij Fairphone: “We zijn verheugd om samen te werken met Back in Use om meer duurzame technologie naar hun klanten te brengen. Net als Fairphone richt Back in Use zich op het verantwoord gebruik van smartphones. Naast de refurbished apparaten die op de website worden verkocht, zal Back in Use nu ook nieuwe Fairphones aanbieden. Het is een erkenning van de duurzaamheid van onze telefoons dat ze naast refurbished smartphones kunnen worden verkocht.”

Voor meer informatie en om het Fairphone-assortiment te verkennen, bezoek www.backinuse.be/fairphone.